{Славія Прага} – {Дніпро-1} ⇒ Прогноз і анонс матчу ≻ {Ліга Європи} ≺{10.08.2023}≻ {Футбол} на СПОРТ.UA
1 хвилина читання

{Славія Прага} – {Дніпро-1} ⇒ Прогноз і анонс матчу ≻ {Ліга Європи} ≺{10.08.2023}≻ {Футбол} на СПОРТ.UA

У четвер, 10 серпня, у Празі на стадіоні «Еден Арена» відбудеться перший матч третього раунду кваліфікації Ліги Європи УЄФА з футболу, у якому зіграють празька «Славія» та український «Дніпро-1». Стартовий свисток бельгійського рефері Лоуренса Віссера пролунає о 20:00 за київським часом.

Славія Прага

Поступово «Дніпро-1» пізнає ширину географії європейського футболу. Цього разу пригоди заведуть команду Олександра Кучера до столиці Чехії, де аж ніяк не приємний прийом готує для неї місцева «Славія». «Еден Арена», хоча китайські власники вже перейменували її на свій манер на «Сінобо Стедіум», завжди славилася шаленою підтримкою, тому козир рідних стін суперниками з більш ніж 100-річною історією обіцяє бути розіграною належним чином.

Та й виключно в спортивному плані «червоно-білі» під керівництвом місцевого фахівця з логопедичною сполукою імені та прізвища, Їндржихом Трпишовським, помітно успішні на старті нового сезону. Так, «Славія» уникла невдячної долі у вигляді матчів другого раунду кваліфікації, але на внутрішній арені це не завадило їй здобути три поспіль перемоги. Клубок конкуренції проти сусідів в особі «Спарти» від цього тільки почав стрімко закручуватися, а минулого сезону дійшло до того, що «клаптиковим» не вистачило якихось нікчемних додаткових показників за рівності очок з найбільш принциповим суперником. Могли бути й «золоті» медалі, що цілком відповідає рівню цього колективу.

Приємно, що в команді Трпишовського нині одним із найбільш упізнаваних виконавців може вважатися центральний захисник молодіжної збірної України Максим Таловєров, але після чемпіонату Європи й на тлі оренди до австрійського ЛАСК його якось не поспішали заявляти на єврокубки. На жаль, як і іншого гравця, його позиції з нашим паспортом – Тараса Качарабу. Сантиментів по відношенню до «Славії» таким чином має поменшати.

Очевидно, що й без пари українців Трпишовський має, із ким грати в прийдешній дуелі. Тут і досвідчені Станіслав Тецл із Міком ван Буреном та Лукашем Масопустом мають допомогти команді. А прогрес Ондрея Лінгра, Матея Юрашека та Мухамеда Тіджані вже бачать у великих європейських клубах. Загалом, суперники аж на два роки в середньому молодші за гравців «Дніпра-1», але останнім часом дедалі нижче падають за сіткою єврокубків – від групи Ліги чемпіонів проти «Інтера», «Барселони» та «Боруссії» Дортмунд до провалу в компанії «Сівасспора», «ЧФР» та «Балкани» в Лізі конференцій минуло всього три роки.

Дніпро-1

Як «срібний» призер української Прем’єр-ліги зразка минулого сезону, нинішню кампанію колектив Олександра Кучера розпочинав раніше за решту команд країни – у другому раунді відбору до Ліги чемпіонів УЄФА. Однак досить швидко стало зрозуміло, що навіть на прикладі суперництва проти грецького «Панатінаїкоса» дніпровський «Дніпро-1» нині не може скласти конкуренцію лідерам інших більш-менш футбольних країн, тож рівень амбіцій довелося трохи зменшити.

Утім, нічого страшного – груповий етап Ліги Європи минулого року виявився для СК взагалі недосяжною перешкодою, але тоді стартувала команда на рівні актуальної ситуації луганської «Зорі», тому провалитись удалось прямо до квартету Ліги конференцій, де й відбувся великий дебют на міжнародній арені для клубу. Цього разу такої опції не буде навіть у найгіршому з можливих сценаріїв – якщо «Дніпро-1» поступиться «Славії» за підсумками дуелі, то гратиме у плей-оф кваліфікації третього за силою турніру проти найсильнішого з пари «Лех» – «Спартак» Трнава, яка також має доволі небезпечний вигляд. А от якщо дніпряни обіграють чеський колектив, то тут вже стане зовсім цікаво – доведеться боротися безпосередньо проти «Зорі», але так у нас хоч точно буде +2 команди в групах.

Залишається відкритим питання – за рахунок чого «Дніпру-1» належить долати опір, і оборону – насамперед, суперників. Найкращий бомбардир минулого сезону УПЛ, нападник Артем Довбик, уже став гравцем іспанської «Жирони», тоді як в останньому матчі чемпіонату на його позиції не дуже виглядав новачок команди Максим Третьяков, який центральним нападником грає, коли припече.

Свіжим трансфером команди Кучера ось тільки нещодавно став Богдан Леднєв – але й тут, явний промах у кадровому плані, оскільки колишній гравець «Динамо» точно не закриє проблемне вістря в атаці. От і виходить, що в єврокубках треба просуватися, але центрального форварда, та ще щоб і забивним був хоча б наполовину від Довбика, дніпряни просто не мають. А це було майже половиною успіху на шляху до «срібла». Звичайно, менш гучним на тлі Лєднєва стало підписання Олександра Філіппова – а ось тут уже влучання. Ось тільки два голи та три гольові передачі минулого сезону за «Сент-Трюйден» виглядають таким собі підсумком для 30-річного футболіста, узагалі-то, на піку форми. Але хоча б позицію закриє без проблем.

Орієнтовні склади

«Славія» Прага: Коларж – Огбу, Голеш, Влчек – Провод, Зафейріс, Дорлі, Масопуст – Лінгр, Юречка, ван Бурен.

«Дніпро-1»: Кінарейкін – Каплієнко, Сарапій, Адамюк, Є. Пасіч – Бланко, Бабенко – Третьяков, Піхальонок, Мірошниченко – Філіппов.

Не зіграють: Дудера, Пех – Танчик.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що у майбутній грі господарі зіграють на максимальний результат. Наша ставка – Фора (-1.5). «Славія» Прага.

10 серпня, четвер

Source: sport.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *