Дніпро-1 – Металіст 5:0. А Довбик так і не забив – UA-Футбол
1 хвилина читання

Дніпро-1 – Металіст 5:0. А Довбик так і не забив – UA-Футбол

Змінюється все. Ще буквально нещодавно битва представників Дніпра та Харкова вважалася однією з найгарячіших та найемоційніших в українському футболі, проте нині – це зустріч другої та передостанньої команд першості. “Дніпро-1” та “Металіст” переслідують різні цілі, мають різні ресурси, а тому і їхню битву важко назвати дербі. Також, що цікаво, у складі дніпрян перебувають одразу шість орендованих у “Металіста” футболістів. Здавалося, що за неписаними законами УПЛ вони не мали грати сьогодні, але ні – всі ми розуміємо, чому Танковський, Сарапій та Рибак змогли опинитися у старті, а Підлипенець – у запасі.

Олександр Кучер трохи освіжив склад, давши шанс резервістам показати себе. Як ми писали вище, з перших хвилин з’явився Танковський, що дало шанс Бабенку трохи перепочити. У запасі також опинився Сваток, натомість у центрі оборони вийшов Адамюк. Цікаве рішення, адже впродовж усієї кампанії Володимир грав суто праворуч. Свій черговий шанс отримав бразилець Пеглов – тут допомогла дискваліфікація Бланко. У “Металіста” склад також вийшов цікавим: вперше за харків’ян зіграв Ніколашин, 21-річний Шаміч отримав місце на фланзі оборони, тоді як досвідчені Картушов, Демченко та Порох опинилися у запасі.

Часто буває так, що матч легко можна поділити на відрізки, оскільки ініціатива любить переходити від однієї команди до іншої. Сьогодні був інший випадок. 90 хвилин на полі все йшло за одним сценарієм: дніпряни тиснули та атакували, харків’яни – лише захищалися. І в останніх це виходило не найкращим чином. Вже на другій хвилині Піхальонок шикарним пасом вивів Довбика на ударну позицію, проте найкращий бомбардир чемпіонату пробив сильно вище. Незабаром свій шанс мав Гуцуляк, але з вигідного становища він пробив вкрай неважливо. Час йшов, дніпряни тиснули, але м’яч у ворота не йшов. Десь Костик відбив удар здалеку від Танковського, десь Довбик пробив точно у кіпера харків’ян, запоровши чудовий пас від Матарріта.

Але до середини тайму господарів прорвало. Сказати спасибі варто бразильцю Пеглов. Спочатку вінгер не зіпсував чудовий пас Когута, пробивши точно у ближній. Через кілька хвилин той же Пеглов активніше за інших зіграв на добиванні після удару Піхальонка, відправивши сферу за лінію воріт. Після цього Пеглов-бомбардир поступився місцем Пеглов-асистенту – класний пас бразильця на Гуцуляка призвів до третього забитого. 2+1 для Пеглов та 3:0 на табло. Що ж, гра була зроблена.

У принципі, другий тайм мав дати відповідь лише на одне запитання: чи заб’є бодай раз Артем Довбик? Враховуючи як сьогодні харків’яни грали в обороні, у головного бомбардира дніпрян був чудовий шанс зміцнитися в якості найкращого снайпера першості і наблизитися до рекорду Мхітаряна. Ось тільки м’яч у ворота не йшов, попри те, що партнери майже завжди шукали Артема своїми передачами. Але забити в нього не виходило. На відміну, наприклад, від Підлипенця. Євген вийшов лише по ходу другого тайму, але йому й одного епізоду вистачило, щоб відзначитись у воротах команди, за яку він грав у першому колі. З цікавого також можна відзначити повернення на поле Лучкевича, який останнім часом страждав від двох тяжких травм, а також дебют за харків’ян Кирила Дігтяра. Хто це, спитаєте ви? Наймолодший дебютант в історії УПЛ.

Наприкінці гри Довбик зумів таки потрапити до протоколу, віддавши гольову на Пеглов. Бразилець же оформив четверту гольову дію, встановивши остаточний рахунок. За підсумком, “Дніпро-1” здобув одну з найлегших перемог у сезоні, забивши п’ять голів у ворота “Металіста”. І доки перші продовжують жити мріями про золоті медалі, харків’янам залишається лише сумувати. З такою грою в обороні їм важко втриматися в еліті.

VBET ліга. 24-й тур
3 травня, Ужгород, стадіон “Авангард”
СК Дніпро-1 – Металіст 5:0
Голи
: Жоау Пеглов 33, Жоау Пеглов 40, Олексій Гуцуляк 43, Євген Підлипенець 76, Жоау Пеглов 90+4
СК Дніпро-1: Владислав Рибак, Володимир Адамюк, Едуард Сарапій, Артем Довбик, Олександр Піхальонок (Євгеній Підлипенець 63), Олексій Гуцуляк (Володимир Танчик 63), Жоау Пеглов, Ігор Когут (Валентин Рубчинський 59), Хайнер (Валерій Лучкевич 80), В’ячеслав Танковський, Рональд Матарріта (Олександр Назаренко 59)
Металіст: Орест Костик, Паті Алондо, Ігор Чайковський (Мішелс Самуел 35), Олександр Ніколишин (Кирило Дігтяр 64), Андрій Ралюченко, Сергій Панасенко (Геннадій Сінчук 78), Максим Прядун (Євген Рязанцев 46), Владислав Наумець, Максим Багачанський, Владислав Шаміч (Олександр Мізюк 46), Алекс Чідомере
Попередження: Максим Прядун 14, Олександр Ніколишин 58


Source: ua-football.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *