Підсумки 30.06: Закон Про банки і продаж землі
1 хвилина читання

Підсумки 30.06: Закон Про банки і продаж землі

Фото: iportal.rada.gov.ua

Нардепи схвалили законопроект Про банки

Верховна Рада прийняла закон Про банки за вимогами МВФ; міністр перерахував необхідні для продажу землі Документи. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Нардепи проголосували за закон про корпоративне управління в банках

Депутати Верховної Ради прийняли законопроект Про банки, який є умовою для першого перегляду програми фінансування stand-by МВФ. Документом, зокрема, посилюється відповідальність ради та правління банку за прийняті рішення, а також підвищуються вимоги до організації системи внутрішнього контролю.

У Мінагрополітики назвали необхідні для продажу землі Документи

Напередодні запуску ринку землі міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко нагадав, що для продажу земельної ділянки власник зобов’язаний мати його кадастровий номер, зареєструвати право власності та мати виписку з Держреєстру прав власності в паперовому або електронному вигляді.

Путін зробив ряд заяв по Україні

Президент РФ Володимир Путін під час “Прямої лінії” з росіянами багато говорив про Україну. Зокрема, російський лідер заявив, що зустріч з президентом Володимиром Зеленським безглузда, оскільки “питання України вирішуються у Вашингтоні”, що “українці і росіяни взагалі один народ” і що його турбує “початок військового освоєння української території” іноземцями.

Офіційний Київ відповів на заяви президента РФ, підкресливши, що наша країна сама вирішує свою долю.

Українські міністри провели засідання у футболках збірної

Члени Кабінету Міністрів України на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем прийшли на засідання у футболках національної збірної України з футболу з нагоди її перемоги над командою Швеції та виходу в 1/4 Євро-2020. Глава уряду привітав українців з перемогою збірної, після чого міністри поаплодували футболістам.

Apple відкрила свій офіс в Україні

Американська компанія Apple відкрила офіційне представництво в Україні. Тепер компанія буде безпосередньо ввозити техніку в країну і контролювати магазини офіційних дилерів. Крім того, вже стала доступною підтримка для користувачів українською мовою.

Комітети Ради рекомендували прийняти законопроекти про олігархів і канабіс

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки схвалив президентський законопроект про олігархів. Комітет рекомендував парламенту прийняти документ за основу і скоротити термін підготовки до другого читання.

У свою чергу Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №5596 про легалізацію медичного канабісу.

Зеленський провів переговори з Папою Римським

Президент Володимир Зеленський з нагоди дня Святих Апостолів Петра і Павла провів телефонну розмову з Папою Римським Франциском, в ході якого український лідер зазначив, що в Україні немає виражених міжконфесійних конфліктів і що українці чекають візиту Папи.

У Харкові сталася стрілянина

У місті Харків стріляли в представника Національного Корпусу Артема Мошенського. Чоловіка з пораненням у шию госпіталізували. Лідер Нацкорпусу звинуватив у нападі Олега Ширяєва, який, за його словами, є одним з кураторів “тітушок” Іллі Ківи. Відкрито кримінальне провадження за статтею про замах на умисне вбивство.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *