Підсумки 17.07: Європа у воді і рейс MH17
1 хвилина читання

Підсумки 17.07: Європа у воді і рейс MH17

Повінь в Бельгії

Відразу кілька країн Європи борються з наслідками екстремальних злив; країни Об’єднаної слідчої групи зробили спільну заяву по MH17. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Кількість жертв повені в Європі зростає

Кількість загиблих від повені в Бельгії збільшилася до 20 осіб, ще стільки ж пропали безвісти. Нинішні повені можуть стати найбільшим з тих, з якими стикалася країна, заявив глава уряду. Ситуація в багатьох населених пунктах залишається вкрай критичною, додав він.

Проливні дощі, що накрили Центральну і Західну Європу, спровокували повені відразу в декількох регіонах. Німецькі синоптики прогнозують збереження екстремальних погодних умов у землі Північний Рейн-Вестфалія. У Німеччині виявили вже 133 людини, загиблих в результаті повені. Так, 43 людини загинули в землі Північний Рейн-Вестфалія і не менше 90 – в землі Рейнланд-Пфальц.

Річниця трагедії рейсу МН17: 5 країн виступили із заявою

Глави МЗС України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів у заяві до річниці збиття пасажирського рейсу МН17 у липні 2014 року над Донбасом підкреслили необхідність встановлення істини в даній справі. Сторони відзначили “важливість збереження прихильності у встановленні істини, справедливості”.

В ОП назвали терміни поїздки Зеленського до Вашингтона

В офісі президента заперечують інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про те, що зустріч президента Володимира Зеленського з лідером США Джо Байденом переноситься на другу половину серпня. Зустріч планується на останні дні липня, перші дні серпня.

У НАТО підтримують реформу Укроборонпрому

Реформа Укроборонпрому повинна наблизити всю оборонну промисловість України до принципів, яких у цій сфері дотримуються країни Альянсу, вважають в НАТО. Там підкреслили, що такі реформи вимагають системного бачення, стратегічного терпіння і правової чіткості. Оборонна реформа та модернізація оборонної промисловості є одними з ключових у ширшому контексті реформ в Україні. 

Визначено переможців традиційного Каннського кінофестивалю 2021 року

У Франції на Лазурному березі роздали нагороди кращим фільмам 2021 року. “Золоту пальмову гілку”, яка є найвідомішою нагородою цього фестивалю, отримав фільм” Титан ” Джулії Дюкорно. Перемогла картина розповідає про дівчину Алексію, яка стає жертвою автокатастрофи. Вона виживає тільки завдяки титановій пластині, яку імплантують в її голову. 

Київ після тривалої спеки накрила гроза

Київ після обіду в суботу накрила гроза. Вода залила підземні переходи, а сильний вітер валив дерева і здував все на своєму шляху. На Троєщині повідомили про наближення пилової бурі. В інших регіонах, на Лівому березі, сильна злива заливала вулиці.

Вакцинація в Україні прискорилася в останні тижні

Станом на суботу, 17 липня, в Україні зробили понад 4 млн щеплень від коронавірусу. З початку прищеплювальної кампанії щеплено 2 604 862 особи, з них отримали 1 дозу – 2 604 860 осіб повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 406 180 осіб (з них двоє отримали одну дозу за кордоном). Всього проведено 4011040 щеплень. 

У Рівненській області перекинувся пасажирський автобус

Рейсовий автобус Київ-Вроцлав з’їхав у кювет через спробу водія уникнути наїзду на людину, що вийшла на проїжджу частину. У салоні крім двох водіїв знаходилося орієнтовно 58 пасажирів – жителів Рівненської, Львівської, Закарпатської областей та м.Київ. В результаті ДТП в цілому травмовано 23 людини.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *