16-річний вундеркінд, що перевершив рекорд Пеле, та ефективний “лев”: визначено фіналістів Євро
1 хвилина читання

16-річний вундеркінд, що перевершив рекорд Пеле, та ефективний “лев”: визначено фіналістів Євро

У цій статті ми поділимося підсумками напруженого півфінального етапу Євро-2024, який відбувся 9 та 10 липня. Ми приділимо особливу увагу деталям матчів між збірними Іспанії та Франції, а також Нідерландів та Англії. Наші читачі ознайомляться з командами-фіналістами та дізнаються про головного бомбардира чемпіонату. Також ми порівняємо Євро-2024 з попередніми чемпіонатами, а також поговоримо про внесок молодих талантів до цього спортивного події.

Матчі півфіналу

Іспанія проти Франції

Драматичний матч внесок надзвичайно талановитого 16-річного Ламіна Ямала, який побив рекорд легендарного Пеле, ставши наймолодшим гравцем, котрий грав у півфіналі чемпіонатів світу та Європи. Після того, як Франція вийшла вперед на 9-й хвилині, Ямаль та Ольмо допомогли Іспанії відновити баланс і перейти в наступ.

Нідерланди проти Англії

У другому півфінальному поєдинку Нідерланди та Англія відкрили рахунок, але Англія вийшла вперед за рахунок голів Кейна та Воткінса. Цей матч ще раз підкреслив, що збірна Англії ніколи не вигравала Євро, на відміну від трьохкратних чемпіонів з Іспанії.

Погляд на майбутнє

Євро-2024 став платформою для молодих талантів, які демонструють надзвичайні досягнення та змінюють ігру. До таких відноситься 16-річний Ламін Ямал, який побив рекорд Пеле. Такі досягнення підтверджують, що футбол постійно розвивається, і нові зірки готові зайняти місце у ветеранів.

“Цей чемпіонат Європи показав, що молодь готова брати на себе відповідальність і виходити на поле в решітних матчах. Це дуже обнадійливо для майбутнього футболу.”

Стадія півфіналу Євро-2024 відбулась протягом двох днів, 9-10 липня. У першому матчі змагалися збірні Іспанії та Франції, а наступного дня за право вийти у фінал боролись команди Нідерландів та Англії. 24 Канал поділився подробицями півфіналів, розповів про команди, які вийшли до фіналу, та про гравця, який є найкращим бомбардиром чемпіонату.

Іспанія проти Франції: 2:1

Голи: Ямаль, 21, Ольмо, 25 – Коло Муані, 9

Цей матч став особливим завдяки 16-річному Ламіну Ямалу, який побив рекорд легендарного Пеле. Ямаль став наймолодшим гравцем (16 років і 362 дні), який грав у півфіналі чемпіонатів світу та Європи. Цей рекорд був встановлений ще у 1958 році, коли Пеле було 17 років та 244 дні.

На 9-й хвилині Коло Муані вивів Францію уперед, але до середини першого тайму іспанці не лише зрівняли рахунок, а й вийшли вперед завдяки голам Ямалу та Ольмо. Для Ольмо цей м’яч став третім на цьому Євро-2024.

Нідерланди проти Англії: 1:2

Голи: Сімонс, 8 – Кейн, 18 (п), Воткінс, 90+1

У другому матчі півфіналу зустрілися збірні Нідерландів та Англії. Першими відкрили рахунок “помаранчеві”, але Англія зуміла не лише зрівняти рахунок, а й вийти вперед завдяки голам Кейна та Воткінса.

Цікавим є той факт, що збірна Англії ще жодного разу не вигравала чемпіонат Європи. На відміну від Іспанії, яка вже тричі тріумфувала на Євро. Англійці двічі здобували бронзові медалі (Євро-1968 та Євро-1996) та на Євро-2020 стали віцечемпіонами.

Висновок автора

Цей чемпіонат Європи став особливим завдяки молодим талантам, які показали себе у всій красі. Це показує, що футбол постійно розвивається, і нові зірки готові зайняти місце старших колег. Це особливо видно на прикладі 16-річного Ламіна Ямалу, який побив рекорд Пеле. Це тільки підтверджує, що вік – це лише число, а головне – талант та праця.

Цитата автора сайту

“Цей чемпіонат Європи показав, що молодь готова брати на себе відповідальність і виходити на поле в решітних матчах. Це дуже обнадійливо для майбутнього футболу.”

Джерело: 24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *