Ексголова ГУР МО Бурба пообіцяв подати до суду на президента Зеленського – Слово і діло
1 хвилина читання

Ексголова ГУР МО Бурба пообіцяв подати до суду на президента Зеленського – Слово і діло

Василь БурбаСвобода слова

Після пресконференції президента України Володимира Зеленського, на якій той прокоментував операцію по захопленню бойовиків «ПВК Вагнера» і причини її провалу, як мінімум одна причетна до операції людина відправиться до суду з позовом на главу держави.

Про це заявив ексголова Головного управління розвідки (ГУР) Василь Бурба в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Виступ президента був досить емоційним. Такі емоції я собі не можу дозволити ні як військовослужбовець, ні як генерал-полковник. І проігнорувати я теж не можу слова президента на мою адресу… Щодо так званої торгівлі документами або матеріалами за винагороду. Шановний пане Президенте, хочу вам сказати, наші іноземні партнери були дуже здивовані, тому що кожен день майже 4 роки, коли я був керівником військової розвідки, ми обмінювалися інформацією… Якби не було довіри хоча б на один відсоток, ми б не взаємодіяли. Тому я змушений із завтрашнього дня звернутися до суду, і нехай суд поставить крапку в цьому питанні. Це питання не в мені, не в тому, чи торгує Бурба документами, інформацією – це питання довіри наших партнерів» – сказав він.

Нагадаємо, 26 листопада президент Зеленський провів пресмарафон. Зокрема, там він відповідав на питання щодо «Вагнергейту». У своїх відповідях він поклав провину за провал операції із затримання бойовиків на Бурбу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у VIBER найважливіше від «Слово і діло» Підписатися

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *