Принципове донбаське дербі, спірний пенальті і бійка на Олімпійському – Спорт.ua
1 хвилина читання

Принципове донбаське дербі, спірний пенальті і бійка на Олімпійському – Спорт.ua

Лідери здобули синхронні перемоги. Але якщо «Шахтар» в режимі «тренування без підвищеної відповідальності» розгромив знекровлений «Маріуполь», то «Динамо» неабияк намучилося в матчі проти «Олександрії». Результат гри на останніх хвилинах вирішив спірний пенальті. По три очки здобули і «Десна» з «Дніпром-1», які в турнірній таблиці знаходяться на відстані однієї перемоги від «гірників». Єдина нічия в турі зафіксована у Львові, де місцеві «городяни» поділили очки з «Металістом-1925». 

Порятунок туру

«Грошей немає, але ви тримайтеся». З чуток, футболісти «Десни» не отримують зарплату вже більше чотирьох місяців. Проте, «сіверяни» справно набирають очки. Ось і в цьому турі в їхню скарбничку «капнули» три бали. Перемогу чернігівцям приніс точний удар головою Тотовицького на останній хвилині основного часу матчу проти «Руху». 

Погода туру

Матч в Кропивницькому між «Інгульцем» і «Колосом» пройшов під диктовку зливи. Погода явно внесла свої корективи в гру – команди багато помилялися в досить простих ситуаціях. Краще до складних кліматичних умов підготувалися гості, які зуміли забити два м’ячі. «Ми відштовхнулися від дна» – скаже після гри тренер ковалівців Кузнєцов. Ну, а петрівці, схоже, це дно починають намацувати.

«Дербі» туру

ФК Шахтар Донецьк

Донбаське дербі – між «Маріуполем» і «Шахтарем» – відбулося не на Азові, а у Київській області – в Ковалівці. Причина – «невідкладні» роботи на стадіоні в Маріуполі. Кошкош, Недес, Козішкурт, Плакса, Махиня – це не збірна Угорщини (U-19), це футболісти «Маріуполя», що вийшли на матч проти «старшого товариша». За домовленістю між двома клубами, орендовані у «гірників» гравці «Маріуполя» не мали права грати в очному поєдинку. Тому і зіграли ті, хто міг. Не основний склад виставив і Де Дзербі – хоча піди зараз розберися, який у нього зараз склад основний. Як би там не було, але «гірники» без будь-яких турбот і зусиль забили супернику п’ять сухих м’ячів.

Матч туру

Не дарма нинішня «Олександрія» вважається грозою фаворитів. Вона вже перемогла «Зорю» і «Шахтар» і була дуже близька до того, щоб відібрати очки у «Динамо». Справедливості заради треба визнати, що якби кияни реалізували хоча б половину своїх моментів, кінцівка матчу була б напевно більш спокійною. Але вийшло інакше. Результат матчу вирішився на останніх хвилинах гри не без втручання арбітра.

Пенальті туру

На третій компенсованій до часу другого тайму хвилині суддя матчу на «Олімпійському» Кривушкін призначив пенальті у ворота «Олександрії». Епізод, який став приводом для такого рішення – суто ігровий: Рибалка під час подачі кутового у своєму штрафному майданчику притримав за футболку Гармаша. Після консультації з арбітром ВАР і перегляду «телевізора» Кривушкін вказав на «точку». Циганков шансів Білику не залишив.

Вилучення туру

Останні хвилини матчу між командами Луческу і Гури вийшли дуже нервовими. Після реалізованого спірного пенальті на полі спалахнула сутичка. Кирюханцев буцнув головою Шабанова, той звалився на газон. Втративши контроль над грою, арбітр Кривушкін після підказки судді ВАР вилучив грубіяна.

Дебют туру

 На 69-й хвилині матчу між «Динамо» і «Олександрією» на полі з’явився довгоочікуваний новачок «біло-синіх» Вітіньйо. Але запам’ятатись хоча б чимось конструктивним бразильському півзахисникові не вдалося: чи то часу не вистачило, чи то майстерності.

Бійка туру

Під час матчу між «Динамо» і «Олександрією» на трибунах «Олімпійського» сталася бійка між фанатами, яку вдалося «локалізувати» лише за допомогою працівників правоохоронних органів. Причиною конфлікту стало нібито зауваження простих уболівальників до фанів не палити фаєри. Зауваження викликало агресію і переросло в справжній конфлікт.

Слова туру

Наставник «Динамо» Мірча Луческу впевнений, що пенальті в кінці гри проти «Олександрії» арбітр призначив справедливо: «Пенальті прийшов на тлі втоми, на тлі того, що ми давили суперника і тому вони помилилися, допустивши цей одинадцятиметровий. Питань навіть немає до цього пенальті. Він був сто відсотків».

Травма туру

СК Дніпро-1. Олександр Назаренко

У матчі проти «Вереса» серйозну травму отримав півзахисник «дніпрян» Назаренко. За словами наставника «Дніпра-1» Йовічевича, «Назаренко не виглядає добре. Не може стати на ногу, діра на коліні. Це не по-спортивному. Це частина футболу, але коли йде так відверто, це некрасиво». Олександру дісталося в жорсткому підкаті від Гончаренка. 

Стандарти туру

Обидва голи у ворота «Минаю» футболісти «Ворскли» забили, реалізувавши стандартні ситуації. У першому таймі відзначився Кане після розіграшу штрафного удару. Півзахисник полтавчан з близької відстані відправив м’яч у дальній верхній кут. За 15 хвилин до кінця гри «Ворскла» забила другий гол. Цього разу – після розіграшу кутового: Чеснаков сильно пробив в лівий від голкіпера кут воріт, на шляху м’яча опинився захисник гостей Лиховідько, від ноги якого м’яч і зрикошетив у ворота.

Гол туру

Справжній шедевр «намалював» в матчі проти «Чорноморця» форвард «Зорі» Аллах’яр. Іранець отримав м’яч в центрі поля, на швидкості втік від одного опонента і наблизився до штрафного майданчика гостей. Там був обіграний ще один захисник. Апофеозом атаки став і красивий обіграш голкіпера: Аллах’яр забивав уже в порожні ворота. Практично в стилі Мессі.

Символічна збірна туру: Білик – Цуріков, Чеснаков, Забарний, Конопля – Назарина, Циганков, Чуже, Тотовицький, Кане – Аллах’яр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *