Зустріч Зеленського та Байдена знову перенесли – УНІАН
1 хвилина читання

Зустріч Зеленського та Байдена знову перенесли – УНІАН

Президенти мають зустрітися віч-на-віч / Фото REUTERS

Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена у Вашингтоні перенесли на 1 вересня.

Про це пише “Голос Америки” з посиланням на Білий дім.

Раніше в адміністрації американського президента підтвердили приїзд Зеленського до Вашингтону. Спочатку зустріч була запланована на 30 серпня, але її перенесли на один день. Тепер же вона повинна відбутися 1 вересня.

Це пов’язано з тим, що формат зустрічі президентів був розширений і тепер передбачатиме не лише зустріч делегацій, але й президентів у форматі віч-на-віч.

Читайте такожСША виділять Україні $60 мільйонів допомогиВідомо, що на ній Зеленський планує порушити питання надання Україні ПДЧ у НАТО, підтримку економіки й ситуацію на Донбасі.

Візит Зеленського до США

Перед візитом Зеленського до Байдена, Офіс президента оприлюднив “дорожню карту” з очікуваними результатами зустрічі. За словами екс-посла, мета документу – імплементація стратегічного партнерства України та США.

“Питання взаємодії з США, які є ключовим нашим стратегічним партнером, має бути ширшим в обговоренні, ніж просто всередині якихось кабінетів”, – пояснив Чалий.

“Дорожня карта” містить конкретні пропозиції щодо співпраці України зі США на наступні 2 роки. Мовиться про сфери безпеки та оборони, політики та дипломатії, енергетики, економіки та ін. Документ стосується і питання в’їзду та виїзду українців та американців до країн-партнерів. Окрім цього, порушує питання верховенства права та внутрішніх реформ, із якими США допомагають Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *