Фестаппен виграв третю гонку поспіль, Хемілтон опинився поза подіумом
1 хвилина читання

Фестаппен виграв третю гонку поспіль, Хемілтон опинився поза подіумом


Повним домінуванням Макса Ферстаппена завершилося Гран-прі Австрії.

Гонщик Ред Булла Макс Ферстаппен став переможцем Гран-прі Австрії Формули-1, вигравши третю гонку поспіль і п’яту в сезоні.

Макс стартував з першої позиції і впевнено її утримав на старті і після рестарту (через аварію Окона на першому колі виїжджала машина безпеки), а ось позаду нього почалася боротьба Ландо Норріса і Серхіо Переса. Перес зробив спробу обгону і Ландо витіснив його в гравій. У підсумку Норріс зберіг своє місце, а ось Перес відкотився на 10-е місце.

У Переса почала боротьба з Леклером, а на Норріса почав насідати Льюїс Хемілтон. Льюїс довго намагався знайти момент для атаки і насилу випередив співвітчизника. До того моменту Ферстаппен поїхав від Льюїса на 10 секунд.

Під час хвилі піт-стопів завдяки 5-секундному штрафу Норріса за інцидент з Пересом на третє місце вийшов Боттас.

А ось у Переса йшла боротьба з Леклером. Шарль двічі робив атаку і двічі Перес його виштовхував у гравій так, як це зробив з ним Норріс. Стюарди були послідовні і дали Пересу два штрафи по 5 секунд.

Що стосується Ферстаппена, але він лише збільшував свою перевагу і коли воно досягло 27 секунд, він заїхав в бокси, отримав нові шини і видав таке коло, що ніхто не зміг перешкодити йому виграти ще один додатковий бал.

А ось за Максом стало цікаво. У Хемілтона виникли проблеми і спершу його попросили пропустити Боттаса, а слідом він у боротьбі поступився Норрісу. Льюїсу довелося їхати на піт за свіжою гумою, щоб спробувати наздогнати Ландо або хоча б взяти очко за найшвидше коло, але Піт-стоп Ферстаппена не дав здійснити друге завдання, та й Норріс залишився недосяжний.

Перес в кінцівці гонки намагався відірватися він конкурентів на 10 секунд, але там Сайнс пройшов Ріккардо і в підсумку поступився Серхіо 9,3 секунди, опинившись вище У фінішному протоколі.

Відзначимо, що Джордж Расселл був близький до першого набраного очка в сезоні, але в яскравій боротьбі в кінці поступився 10-е місце Фернандо Алонсо.

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *