Підсумки 28.06: Великий герб і відкрите небо
1 хвилина читання

Підсумки 28.06: Великий герб і відкрите небо

Фото: president.gov.ua

Законопроект розглянуть на позачерговому засіданні Ради

Президент ініціював затвердження Великого герба України; Рада Європейського Союзу схвалила відкрите небо з Україною. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський вніс як невідкладний законопроект про Великий герб України

Глава держави Володимир Зеленський в ході урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції заявив, що вніс як невідкладний законопроект про Великий Державний Герб України.

Також президент повідомив, що Національний архів Швеції передав Україні три копії Конституції Пилипа Орлика, а до 30-ї річниці Незалежності України вперше за 311 років до Києва потрапить оригінал цього Основного Закону.

Рада ЄС схвалила підписання Угоди про повітряний простір з Україною

Рада Євросоюзу дав добро на підписання трьох угод про авіацію сусідства – з Україною, Вірменією і Тунісом, – а також угоди про Повітряний транспорт з Катаром. Ці домовленості знімуть ринкові обмеження щодо сусідніх країн ЄС і приєднають згадані держави до внутрішнього авіаційного ринку ЄС.

Очікується, що угоди будуть підписані восени, а після затверджені кожною державою-членом спільноти, Союзом та іншою стороною.

Білорусь ввела відповідні заходи проти Євросоюзу

Білоруська влада прийняла рішення призупинити свою участь в ініціативі Європейського Союзу Східне партнерство, а також відкликати свого представника в ЄС до Мінська і “запропонували” главі представництва Євросоюзу виїхати до Брюсселя.

В ЄС заявили, що такий крок Мінська призведе до подальшого зростання напруженості і матиме явний негативний вплив на білоруський народ.

Зеленський підписав закон Про податок для світових технологічних гігантів

Глава Української держави Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким такі світові технологічні гіганти, як Apple, Google, Microsoft, Netflix та інші, платитимуть в Україні податок на додану вартість у розмірі 20%. Від сплати ПДВ звільняються операції з постачання послуг з дистанційного навчання через Інтернет.

ВООЗ попередила про смертельну COVID-хвилю через дельту

Фахівці ВООЗ попередили про небезпеку нової смертельної хвилі коронавірусу через штам Дельта, який виявлений вже в 92 країнах і вважається найбільш заразним типом інфекції. В організації спрогнозували, що Дельта може стати домінуючим штамом в Європі протягом двох-чотирьох тижнів.

Іранські військові заявили про створення наддалекого дрона

В іранському корпусі вартових ісламської революції заявили, що мають у своєму розпорядженні безпілотники, здатні подолати без посадки сім тисяч кілометрів, тоді як раніше держава володіла дронами, які могли подолати максимум дві тисячі кілометрів.

Польська держкомпанія оголосила про початок прокладки газопроводу Baltic Pipe

У Польщі держкомпанія Gaz-System заявила, що морське судно Castorone, відповідальне за прокладку морської ділянки газопроводу Baltic Pipe між Польщею і Данією, початок прокладку трубопроводу у Балтійському морі. Роботи з прокладання майже 275 кілометрів труб планують завершити цього року.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *