Підсумки 19.06: Потоп в Криму і перспектива НАТО
1 хвилина читання

Підсумки 19.06: Потоп в Криму і перспектива НАТО

Фото: Новини Криму

У Ялті випала місячна норма опадів

Крим потерпає від сильних злив. На півострові людей просять сидіти вдома; Україна повинна провести ряд реформ, для того, щоб відповідати стандартам НАТО. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

На південному березі Криму в районі Ялти зійшли селеві потоки

У регіоні підтопленими залишаються понад сто будинків. через негоду травмовано 18 осіб, з них двоє доставлені в лікарню. Також є загиблий і одна жінка пропала безвісти. В даний час знеструмленими залишаються 7 211 абонентів. Від газопостачання відключено 235 абонентів. З підтоплених будинків було евакуйовано 608 осіб.

У Раді оцінили перспективи вступу України до НАТО

Україна не вступить до НАТО у найближчий рік, але протягом найближчих десяти років членство в Альянсі “теоретично можливо”. За словами Разумкова, для вступу до Альянсу необхідно спочатку провести ряд реформ для того, щоб відповідати і стандартам НАТО в плані обороноздатності, і стандартам забезпечення української армії, і багато інших речей.

З осені в Україні стартує підготовка офіцерів за стандартами НАТО

Система військової освіти в Україні працює над трансформацією освітніх процесів. Підготовка офіцерів у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського проходитиме за оновленими освітніми програмами, розробленими з урахуванням натовських процедур планування та прийняття військових рішень.

Доповідь ООН з прав людини в Криму фіксує переслідування і тортури

Проміжна Доповідь генсека ООН про ситуацію з правами людини в Криму фіксує триваючі практики незаконно переслідування кримчан, застосування тортур для самообмови, переміщення незаконно засуджених на територію Росію, безкарність органів російської окупаційної влади, в тому числі ФСБ.

“Влада” Криму оцінила наслідки повені в Ялті

Так званий “голова адміністрації” анексованого Криму Сергій Аксьонов назвав збитки від повені в Ялті катастрофічний. Деякі люди повністю втратили своє майно. Ялту закривали на в’їзд, місцевим жителям забороняли виходити на вулицю.

Міністри закордонних справ Румунії та України обговорили ситуацію в регіоні

Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Румунії Богдан Ауреску обговорили розвиток українсько-румунського партнерства під час зустрічі на полях Анталійського дипломатичного форуму – від проведення найближчим часом двосторонніх консультацій з питань освіти та розвитку прикордонної інфраструктури до створення нових можливостей у торгівлі та інвестиціях між двома державами.

Газ у Європі подорожчав до максимуму

Ціна на газ в Європі досягла 13 – річного максимуму-29,575 євро за МВт/год.за словами гендиректора оператора ГТС України Сергія Макогона, ціна на газ зросла майже в шість разів з літа 2020 року.

Меркель згадала Крим і Донбас у промові про напад Німеччини на СРСР

Дії Росії щодо анексії Криму і підтримці сепаратистів на Донбасі – це порушення міжнародного права. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель. Крім того, Меркель відзначила політику президента СРСР Михайла Горбачова, завдяки якій Німеччина змогла мирно возз’єднатися в 1990 році. Нарешті, канцлер ФРН згадала недавні події на пострадянському просторі, зокрема, висловила жаль про те, що”активність громадянського суспільства в Росії, а також в Білорусі, останнім часом обмежена – більш того, стала неможливою”.

Білорусь має намір відмовитися від прийому літаків з території України

За словами Олександра Лукашенка, білоруським авіакомпаніям доводиться хвилин 40-45 робити гак, облітаючи Україну для того, щоб потрапити в Туреччину, в Єгипет і так далі.

Пентагон змінює тактику для протистояння РФ і Китаю

Пентагон виводить системи протиракетної оборони, а також іншу військову техніку і персонал з Саудівської Аравії та інших країн Близького Сходу. Частина військового обладнання повернеться в Штати, частина переведуть в інші регіони, щоб ті були готові в разі “непередбачених обставин”. 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *