НБУ вперше за два місяці продав валюту
1 хвилина читання

НБУ вперше за два місяці продав валюту

Фото: Корреспондент.net

Востаннє НБУ продавав долари на міжбанку на початку квітня

З початку року регулятор придбав 819,30 млн доларів і продав 90 млн доларів. Сальдо інтервенцій становить 729,30 млн доларів.

Національний банк України протягом робочого тижня 14-18 червня купив на міжбанківському валютному ринку 113,80 млн доларів. При цьому він продав на міжбанку 20 млн доларів, повідомляється на сайті регулятора в п’ятницю.

Купівля валюти була пов’язана з тим, що на початку тижня на ринку спостерігався надлишок валюти. У підсумку курс долара 15 червня впав до 26,90 гривень – мінімуму майже за рік.

Але потім ситуація змінилася, курс американської валюти пішов вгору після рішень Федеральної резервної системи США. Долар виріс до всіх світових валют без винятку. А до п’ятниці, 18 Червня, його курс на міжбанку у продажу піднявся до 27,30 гривень за долар.

При цьому Востаннє НБУ продавав долари на міжбанку на початку квітня.

Всього з початку року Нацбанк купив на міжбанку 819,30 млн доларів і продав 90 млн доларів. Сальдо інтервенцій становить 729,30 млн доларів.

Раніше на цьому тижні повідомлялося, що з початку року курс гривні зміцнився на 4,5%. В останні місяці на валютному ринку України спостерігається ревальваційні тенденції, відзначили в НБУ.

Також він назвав чотири фактори для зростання гривні. При цьому на національну грошову одиницю в першу чергу впливає нинішнє зростання цін на сировинних ринках.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *