Підсумки 21.07: Північний потік і зростання тарифів
1 хвилина читання

Підсумки 21.07: Північний потік і зростання тарифів

Фото: nord-stream2.com

Сполучені Штати і Німеччина досягли домовленості щодо російського газопроводу Північний потік-2

США і Німеччина офіційно домовилися про завершення будівництва газопроводу СП-2; в Україні вже восени зростуть тарифи на гарячу воду та опалення; Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

США досягли угоди з ФРН щодо Північного потоку-2

Сполучені Штати та Німеччина досягли домовленості по російському газопроводу Північний потік-2. За словами представника Держдепартаменту, США і ФРН в рамках своєї домовленості по Північному потоку – 2 вирішили, що “не стануть терпіти використання енергетики Росією в якості геополітичної зброї в Європі, а також ескалацію її агресії щодо України”. Росію в разі ” ворожої діяльності “змусять” понести значні витрати”, підкреслила представник дипвідомства. Також в рамках домовленостей Німеччина зобов’язалася створити для енергетики України “зелений фонд”. Його розмір складе один мільярд доларів.

Українців чекає нове зростання тарифів

З жовтня в Україні зростуть тарифи на гарячу воду та опалення. В середньому очікується підвищення тарифів на 30-40%. Повідомляється, що з жовтня тарифи складуть: теплопостачання – 2151,77 – 2433,90 грн/м кв за 1 гігакалорію в залежності від типу будинку;гаряче водопостачання – 109,55 – 122,17 грн/м куб;опалення в будинках без лічильника – близько 53,2 грн/кв. м.

Також, в Україні вирівняють тарифи на електроенергію для промисловості і населення, заявив глава Нацкомісії, що регулює сфери енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк. Він зазначив, що регулятор підтримує приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів поряд з наданням адресної допомоги споживачам, які цього потребують.

В Україні розпочався п’ятий етап вакцинації проти коронавірусу

Відтепер вакцинуватися можуть всі бажаючі українці старше 18 років; іноземці, які мають посвідку на проживання в Україні; громадяни, які звернулися за статусом біженця в Україні або вже отримали його. При цьому колективи з понад 50 осіб можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи. 

Названо дату візиту Зеленського до США

Президент України Володимир Зеленський відвідає з робочим візитом США 30 Серпня.. Зокрема, президенти торкнуться співпраці в галузі енергетичної безпеки, боротьби з корупцією в Україні та реалізації реформ.

Чиновників скоротять, а зарплату їм піднімуть

Кабінет Міністрів прийняв нову стратегію реформування державного управління до 2025 року. Планується розвиток ЦНАПів, введення платних адмінпослуг, скорочення чиновників. У документі прописано, що планується зменшення числа держчиновників. При цьому їм підвищать заробітну плату, збільшать соцзахист і матеріальне забезпечення. Але й вимоги до державних службовців зростатимуть.

Жителів Рівного попередили про можливість кислотних дощів 

Після аварії на підприємстві Рівнеазот фахівці заявили про можливість кислотних дощів в районі міста і передмістя. При цьому вони вважають, що певна кількість окису азоту розчинялася в атмосферній воді, знижуючи кислотність опадів на північному заході країни.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав попередню причину аварії на хімічному заводі під Рівне. Це невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника.

Меру Києва довіряє половина жителів міста

Жителі Києва найбільше довіряють меру міста Віталію Кличку. Про це свідчать результати опитування. Згідно з дослідженням, кличку довіряють 53% жителів столиці. Далі в рейтингу довіри киян йде президент Володимир Зеленський-42%. Серед парламентських партій у Києві найвищий рейтинг у Слуги народу – 24,5%, у європейської солідарності-19,7%.

Зарплати в українських шахтарів зростатимуть

Уряд прийняв рішення зобов’язати керівництво держшахт витрачати не менше 80% коштів на зарплати працівникам. Раніше Кабінет міністрів підтримав рішення про направлення майже 400 млн гривень на погашення заборгованості з виплати зарплати шахтарям.

В Україні налагодять випуск водневих авто

У Міністерстві інфраструктури розробили проект наказу, який дозволить в Україні налагодити виробництво автомобілів, працюючих на водні. Документ дозволить ввести не тільки можливість імпорту водневих авто в країні, а й налагодити їх виробництво в Україні. Це може бути поштовхом для подальшого розвитку водневих технологій, підкреслили в Міністерстві.

Росія відправила військові ешелони з російськими військовими і технікою

До Білорусі прибудуть перші військові ешелони з російськими військовослужбовцями та технікою. РФ направила їх для участі у спільних навчаннях Збройних сил двох країн Захід-2021. Планується, що в рамках навчальних маневрів Збройні Сили Росії та Білорусі відпрацюють використання угруповань військ з метою забезпечення військової безпеки Союзної держави.

У Німеччині підрахували збитки від повеней

Тільки в транспортній сфері Німеччини збитки внаслідок масштабних повеней становить близько 2 млрд євро. Зокрема, на залізниці збитки становлять близько 1,3 млрд євро. Ряд ділянок залізниці-попередньо середньому 600 кілометрів полотна-зруйновані або змиті. У постраждалих від стихійного лиха районах зруйновано і підтоплено багато будівель вокзалів.

У Литві обмежили права нелегальних мігрантів

Поправками до Закону Про правове становище іноземців скорочені терміни розгляду прохань про надання притулку, обмежені деякі права нелегальних мігрантів у зв’язку з оголошенням в країні екстремальної ситуації через їх наплив. Тим часом, правозахисні організації вважають, що поправки, по суті, узаконять порушення прав людини.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *