Підсумки 20.07: пограбування банку і Безос в космосі
1 хвилина читання

Підсумки 20.07: пограбування банку і Безос в космосі

Фото: УП

Зловмисницю затримано

У Києві сталося збройне пограбування банку; найбагатша людина світу злітала в космос. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Києві жінка пограбувала банк

На столичній вулиці Автозаводській сталося збройне пограбування банку. Жінка зайшла у відділення фінустанови, кинула “коктейль Молотова” і, погрожуючи пістолетом, забрала гроші з каси, з якими зникла.

Однак працівники банку, віддавши гроші, викликали поліцію. Правоохоронці скоро прибули на виклик і затримали зловмисницю на виході з банку. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Мільярдер Безос здійснив політ у космос

Найбагатша людина світу і власник компанії Вlue Огідіп Джефф Безос, його брат Марк, 82-річна жінка-пілот Уоллі Фанк і 18-річний голландець Олівер Дейман здійснили суборбітальний космічний політ в рамках місії NS-16 на ракеті New Shepard.

Капсула з чотирма пасажирами піднялася на висоту понад 100 кілометрів і плавно повернулася назад. Весь політ тривав не більше 11 хвилин. У невагомості пасажири були близько чотирьох хвилин. Політ встановив подвійний рекорд.

В Україні зростає захворюваність коронавірусом

Вчені Національної академії наук заявили про закінчення спаду захворюваності коронавірусом в Україні. За їхніми даними, за тиждень в країні зросли три ключові епідемічні показники: кількість позитивних ПЛР-тестів, число нових госпіталізацій і кількість нових зареєстрованих випадків. У зв’язку з цим, попередили фахівці, існує загроза виникнення вибухових темпів поширення хвороби.

На заводі Рівнеазот стався вибух

У Рівному стався вибух на хімзаводі. На підприємстві Рівнеазот розгерметизувався трубопровід в цеху виробництва азотної кислоти, в результаті чого стався викид нітрозних газів. В результаті інциденту ніхто не постраждав. Також, за даними ДСНС, небезпечних речовин у повітрі не виявлено. За фактом аварії порушено кримінальну справу.

У Кремлі прокоментували прагнення України вступити в НАТО

Заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив, що вступ України до НАТО-це її суверенне право. При цьому Москва, за його словами, може тільки роз’яснити Києву наслідки для політичних і економічних відносин з РФ, щоб “вибір Києва був усвідомленим”.

У НАН назвали число українських мігрантів

Фахівці НАН підрахували, що за кордоном знаходяться від трьох до п’яти мільйонів українських мігрантів. Серед причин міграції вказані такі, як фінансове питання, а також нерівність між країнами і регіонами.

Україна перейшла до п’ятого етапу COVID-вакцинації

Глава МОЗ Віктор Ляшко оголосив, що в Україні з середи стартує п’ятий етап вакцинації від коронавірусу, на якому щеплення зможуть отримати всі бажаючі жителі країни у віці від 18 років. Міністр запевнив, що центри вакцинації від COVІD-19 працюватимуть у кожному районному центрі України.

У Києві вшанували пам’ять журналіста Шеремета

У п’яту річницю загибелі журналіста Української правди Павла Шеремета в центрі Києва, на місці вбивства, зібралися люди, щоб вшанувати пам’ять загиблого. Вони поклали близько п’ятнадцяти букетів пишних сезонних квітів до Меморіалу журналіста і розмістили біля них його фотографію з написом “політична справа”.

Мовний омбудсмен ініціював введення санкцій проти телеканалів

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до Нацради з телерадіомовлення з проханням ввести санкції проти шести телеканалів за порушення закону про українську мову, зокрема фільми та серіали демонструвалися російською мовою. Серед порушників телеканали Інтер( шість порушень), Україна (п’ять), ICTV і Мега (по два), НТН і К1 (по одному).

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *