Підсумки 18.07: Атака біля кордону і поставка Moderna
1 хвилина читання

Підсумки 18.07: Атака біля кордону і поставка Moderna

Фото: dpsu.gov.ua

Під час нападу двоє українських прикордонників отримали тілесні травми

Біля кордону з РФ скоєно напад на українських прикордонників; в Україну вперше доставили вакцину Moderna. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Сумській області напали на український прикордонний загін

У ніч на неділю на українсько-російській ділянці державного кордону в Сумській області стався напад на прикордонний наряд. Двоє українських прикордонників отримали тілесні травми.

Як вдалося встановити, напад скоїли два співробітники Служби безпеки України. Вони затримані і передані органам слідства. На час розслідування зловмисники відсторонені від роботи.

В Україну з США прибула партія covid-вакцини Moderna

Дитячий фонд ООН доставив в Україну 2 000 040 доз вакцини проти коронавірусу COVID-19 виробництва американської компанії Moderna, надані американським урядом через глобальний механізм COVAX.

Українська влада має намір направити отриманий препарат на щеплення організованих колективів і професійних груп попередніх етапів вакцинації.

СБУ викликала главу Міноборони Росії Шойгу в Маріуполь

Служба безпеки України викликала в Маріуполь Міністра оборони Росії Сергія Шойгу для вручення підозри за ознаками злочину, передбаченого статтями про види співучасників і створення незаконних збройних формувань (ч.5 Ст. 27 і ч. 5 ст. 260 КК України).

Згідно з повісткою, Шойгу повинен з’явитися 20 липня до 9 ранку в слідчий відділ 2 Управління (з дислокацією в м.Маріуполь Донецької області) ГУ СБ України в Донецькій і Луганській області.

Бельгія дозволила українцям в’їзд в країну

Влада Бельгії відкрили кордон для всіх типів подорожей українців. Таке рішення у Брюсселі ухвалили згідно з рекомендацією Ради Євросоюзу, яка 15 Липня внесла Україну до списку держав, щодо яких країнам-членам ЄС рекомендовано зняти обмеження на в’їзд.

У Криму зафіксували рекордний приріст випадків коронавірусу

Анексований Крим оновив антирекорд за приростом COVID – 19-за останню добу там виявили 409 нових випадків коронавірусу, що є п’ятим антирекордом поспіль і сьомим за вісім днів. Всього 19 тис. осіб в Криму мають 55 тисяч осіб.

Стали відомі результати переговорів членів ОПЕК+

Держави-члени угоди ОПЕК + домовилися про підвищення нафтовидобутку з серпня на 400 тисяч б / с на місяць. При цьому всі поточні обмеження домовилися повністю нівелювати у вересні 2022 року, після того як ринку буде дана оцінка в грудні цього року. Наступна зустріч міністрів запланована 1 вересня.

Євросоюз обійшов США по Covid-вакцинації

У Єврокомісії заявили, що Європа вийшла на перше місце у світі як континент, на якому зроблено найбільше щеплень перших доз від коронавірусу. Так, в країнах ЄС першу дозу вакцини отримали щонайменше 55,6% населення, тоді як в США цей показник поки становить 55,4% від кількості населення.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *