Підсумки 16.07: новий глава МВС і рекорд по щепленнях
1 хвилина читання

Підсумки 16.07: новий глава МВС і рекорд по щепленнях

Фото: mvs.gov.ua

Глава МВС Денис Монастирський

В Україні призначено нового міністра внутрішніх справ; за добу щеплено рекордну кількість українців. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Рада призначила “слугу народу” монастирського главою МВС

Верховний Рада підтримала призначення нардепа від Слуги народу Дениса монастирського міністром внутрішніх справ. Новий глава МВС виступив з промовою, в ході якої пообіцяв, зокрема, виконувати рішення РНБО щодо криміналітету і поліпшити умови роботи співробітників патрульної поліції.

Водночас президент Володимир Зеленський підкреслив, що головним завданням нового міністра є “завойовування” довіри українців до системи правоохоронних органів.

В Україні оновлено рекорд по добовій вакцинації

Протягом доби в Україні від коронавірусу прищепили 117 376 осіб, що є рекордним показником з початку прищеплювальної кампанії. Так, першу дозу вакцини отримали 63 002 українці, а повністю завершили імунізацію 54 374 людини.

Загалом у країні було зроблено 3 899 890 щеплень. При цьому однією дозою вакциновано 2 539 634 українця, повністю імунізовано 1 360 256 осіб.

РНБО провела чергове засідання

Секретар РНБО Олексій Данилов за підсумками засідання Ради заявив, що учасники зустрічі обговорили шість питань: секретне питання про безпеку держкордону, внесення даних про подвійне громадянство в податкову декларацію, питання корисних копалин для економіки і боєготовності, введення санкцій проти дев’яти осіб з “чорного списку” США, допуск іноземних військ на парад до Дня незалежності і виконання закону про олігархів.

Румунія передала Україні 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Україна отримала від Румунії в якості гуманітарної допомоги 100 800 доз вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca. Передача партії відбулася на КПП Сірет-Порубне. Вакцини відправили в центральний склад у місті Київ, звідки препарати розподілять між усіма областями України.

Парламент збільшив чисельність ЗСУ

Верховний Рада схвалила збільшення чисельності Збройних сил України на 11 тисяч осіб – до 261 тисячі, з яких військовослужбовці складають 215 тисяч. Також парламент підтримав законопроект Про Національний опір, яким створюється Територіальна оборона.

Байден і Меркель підписали Вашингтонську декларацію

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Ангела Меркель в США підписали Вашингтонську декларацію, якій підтвердили свою прихильність тісній двосторонній співпраці зі сприяння миру, безпеки і процвітання в усьому світі.

Тупицкому висунуто підозру

Колишньому голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому Генпрокуратура пред’явила підозру у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованої системи. Зокрема, ним було підписано понад 200 електронних платіжних доручень та електронних документів.

У Кабміні озвучили країни, які визнають українські паспорти вакцинації

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль перерахував країни Євросоюзу, які визнають українські COVID-паспорти, – це Угорщина, Греція, Молдова та Туреччина. Водночас, додав він, МЗС України активно працює над розширенням цього списку.

Мінцифри і Amazon підписали меморандум про співпрацю

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні почав працювати ще один світовий технологічний гігант – компанія Amazon. Мінцифри і Amazon Web Services мають намір прискорити розвиток хмарних технологій в Україні, цифрову трансформацію і впроваджувати інновації.

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *