Кулеба не вірить у конфлікт РФ і НАТО в Чорному морі
1 хвилина читання

Кулеба не вірить у конфлікт РФ і НАТО в Чорному морі

Фото: armyinform.com.ua

Британський есмінець в порту Одеси

Росія буде провокувати Альянс в Чорному морі, але на повномасштабний конфлікт не піде, вважає міністр.

Росія буде уникати повномасштабного зіткнення з НАТО в Чорному морі, вважає глава МЗС України Дмитро Кулеба. Таку думку він висловив в інтерв’ю Лізі, коментуючи інцидент з британським есмінцем.

“Росія, безумовно, готова до збройної ескалації. Зокрема в Чорному морі. Але ознак самогубства, суїцидального синдрому я в Росії не бачу. До повномасштабного зіткнення з НАТО вони не готові ні за яких обставин. Вони будуть щипати, провокувати. Однак вони розуміють, що в протистоянні з НАТО в цілому не мають шансів на успіх”, – вважає міністр.

Він вважає, що в ситуації з есмінцем Defender Кремль хотів показати свою силу і зіграти на підвищення ставок.

“Тому що коли ти кажеш, що обстріляв інший військовий корабель, то це майже акт агресії. Відповідно, інша сторона повинна на це якось реагувати. І британці відреагували красиво і елегантно зіграли на зниження ставок”, – говорить Кулеба.

У той же час він зазначив, що Україна “вже дуже прямо, буквально” говорить НАТО, якщо в Чорному морі все залишиться як є, то Росія буде створювати постійну небезпеку в регіоні.

“Ми бачимо, що НАТО реагує. Мало-помалу, але з’являються елементи політики саме для Чорного моря … Ми постійно “педалюємо” тему Чорного моря в розмовах з членами Альянсу. І в регіоні-з Румунією, Туреччиною, Болгарією – і в штаб-квартирі НАТО. Тому що зараз дійсно в Росії стратегічно вигідне становище в окупованому Криму. А нам дуже важливо, щоб Чорне море не повторило долю Азовського”, – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, минулого тижня в Міноборони РФ заявили, що корабель Чорноморського флоту відкрив” попереджувальну стрілянину ” по есмінцю Defender, який нібито порушив “російський кордон” біля мису Фіолент біля узбережжя анексованого Криму. У Москві поскаржилися на сплановану провокацію з боку британців.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що якби навіть британський корабель біля Криму був потоплений, то третя світова війна б не почалася.

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *