Козак: ЄС дезорганізує врегулювання на Донбасі
1 хвилина читання

Козак: ЄС дезорганізує врегулювання на Донбасі

Фото: Reuters

У РФ знову звинувачують інших у проблемах з врегулюванням на Донбасі

У Путіна звинувачують Євросоюз у створенні умов для заморожування конфлікту на Донбасі.

Кремль звинувачує Євросоюз у дезорганізації переговорного процесу і створенні умов для заморожування конфлікту” на Донбасі. Про це заявив заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак в інтерв’ю французькому виданню Politique Internationale, опублікованому у вівторок, 20 липня, на сайті посольства РФ у Франції.

“Вона вміщує дві абсолютно несумісні лінії. З одного боку, загальна прихильність і підтримка зазначених угод. З іншого-невизнання недвозначно закріплених в угодах статусу Донбасу як сторони конфлікту і мандата представників Донбасу на його врегулювання”, – сказав він.

За його словами, “це незрозуміле лукавство не тільки не сприяє відновленню миру на південному сході України, а, навпаки, вносить істотний внесок у дезорганізацію переговорного процесу і створює умови для заморожування конфлікту”.

Козак зазначив, що Росія не має заперечень проти підключення до діючих переговорних форматів по Донбасу нових учасників, включаючи США, “якщо мова йде про нові конструктивні ідеї, про мирне політичне врегулювання конфлікту”. Але Москва буде проти, якщо за такою участю і підтримкою України буде проглядатися заохочення військового вирішення конфлікту.

Він висловив упевненість, що нова адміністрація США може внести істотний внесок у відновлення миру в Україні та внутрішньополітичної стабільності.

Раніше в Кремлі заявили, що призупинення роботи нормандського формату по Донбасу на різних рівнях виникла через невиконання Україною домовленостей і Мінських угод. 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *