ДФС майже вдвічі наростила обсяг відшкодувань до бюджету-
1 хвилина читання

ДФС майже вдвічі наростила обсяг відшкодувань до бюджету-

Фото: ГФС

ДФС повернула до бюджету майже два мільярди

Цього року фіскальна служба відшкодувала до бюджету майже два мільярди гривень, більшу частину з яких – у липні.

За сім місяців 2021 року обсяг відшкодованих до бюджету коштів Державною фіскальною службою зріс майже вдвічі, повідомив голова ДФС Вадим Мельник у Facebook.

За цей період до бюджету відшкодовано збитків майже 2 мільярди гривень. “Ця відшкодована нами до бюджету за кримінальним провадженням сума за неповних 7 місяців поточного року майже вдвічі перевищує щорічні показники минулих років”, – зазначив Мельник.

Він пояснив, що цього вдалося домогтися завдяки роботі з протидії тіньовим ринкам підакцизної продукції, а також незаконному формуванню ПДВ і легалізації товарів з тіньового сектора економіки через так звані “скрутки”. 

“Але поряд з цим нами забезпечується Правоохоронна діяльність і в інших напрямках. Як приклад-забезпечення відшкодування збитків у кримінальних провадженнях, попередження незаконного відшкодування ПДВ та ряд інших напрямків”, – додав Мельник.

При цьому він зазначив, що зараз в ДФС працюють всього близько трьох тисяч слідчих і оперативників.

“Це найменша за історію існування податкової міліції кількість і, до речі, з найменшим серед інших правоохоронних органів рівнем зарплати (приблизно 10-12 тис.грн на місяць)”, – зазначив Голова ДФС.

 

Як повідомлялося, в липні співробітники ДФС виявили несплату податків учасника газового ринку на суму понад 672 млн грн. Разом з пенею і штрафами до бюджету повернули 1,1 млрд.

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *