15.07: Догляд Авакова і ЄС без обмежень
1 хвилина читання

15.07: Догляд Авакова і ЄС без обмежень

В Україні недоїдають майже 10 мільйонів людей

В Україні недоїдають майже 10 мільйонів людей; ЄС рекомендував країнам-членам Євросоюзу зняти підступні обмеження на в’їзд для українців. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Українцям скасували обмеження на в’їзд до ЄС

Євросоюз вніс Україну до списку третіх країн, граджданам яких дозволений в’їзд на територію країн-учасниць ЄС в період пандемії. При цьому наголошується, що зі списку безпечних країн виключили Руанду і Таїланд. На сьогоднішній день в список країн входять 23 країни.

Аваков пішов з МВС після семи років роботи

Верховна Рада на засіданні в четвер, 15 Липня, 291 голосом схвалила заяву глави МВС Арсена Авакова про відставку. Арсен Аваков, який покинув пост глави МВС, після схвалення парламентом його заяву про відставку написав у Facebook ” Слава Україні!”. Пізніше заступник глави МВС Антон Геращенк повідомив, що Аваков пішов з посади міністра внутрішніх справ на прохання президента Володимира Зеленського. 

Суми ввели комендантську годину для дітей

Сумська міськрада ввів комендантську годину для дітей і підлітків – тепер їм заборонено перебувати поза домом з 22:00 до 06: 00 без присутності одного з батьків. Як стверджує місцева влада, рішення продиктоване профілактикою правопорушень серед дітей та молоді, попередженням криміногенної обстановки в підлітковому середовищі на території міста.

Рада офіційно заборонила продаж ліків дітям

Верховна Рада схвалила законопроект, забороняє продаж ліків неповнолітнім. Законопроект пропонує встановити заборону на відпуск (продаж) лікарських засобів людям молодше 14 років. У разі виникнення сумніву щодо віку покупця відпуск лікарських засобів здійснюється за умови пред’явлення документа, що засвідчує його вік. 

Рада посилила боротьбу проти жорстокого поводження з тваринами

Верховна Рада посилила боротьбу проти жорстокого поводження з тваринами, прийнявши законопроект №2351. Закон забороняє протягом року утримувати тварин людям, на яких накладалося адміністративне стягнення або застосовувалися заходи впливу за вчинення правопорушення, пов’язаного з жорстоким поводженням з тваринами, а також протягом 10 років з дня набрання законної сили обвинувального вироку щодо осіб, які притягувалися до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами або були звільнені від кримінальної відповідальності або провадження у справі було закрито за нереабілітуючими обставинами.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *